About Lifelong Learning - Contact Us - DonateFree-Ed.Net Home   Bookmark and Share

 

 

 

 

EXERCISES for LESSON 4

1. A specimen is a sample or part of a thing, or of several things, taken to show or to determine:

a. The amount of impurities in a quantity of urine, stool, or blood.
b. The kinds of impurities in the quantity of urine; stool; or blood; and the quality of stool, urine, or blood.
c. The number or kinds of pathogenic organisms in a sample, or parts of tissues and organs.
d. The characteristics of the whole unit or organism.

2. The patient may need to have an indwelling catheter inserted if he voids and more than of residual urine remains in the bladder.

a. 15 ml.
b. 30 ml.
c. 45 ml.
d. 60 ml.

3. It is important to inform the patient that if he remains relaxed during the insertion of the catheter:

a. The sharp pain will last only a short while.
b. A mild sting can be expected.
c. There should be no discomfort during the procedure.
d. He will feel only mild pressure when urine is collected from the port of the catheter.

4. When collecting a sterile urine specimen, clamp just below the catheter for about minutes.

a. 15.
b. 30.
c. 45.
d. 60.
5. When collecting a sterile urine specimen, slightly pinch the end of the penis and insert the catheter:
a. 7.5 to 10 cm (3 to 6 inches).
b. 15 to 20 cm (6 to 8 inches).
c. 20 to 30 cm (8 to 11 inches).
d. 25 to 45 cm (12 to 18 inches).

6. To insert the catheter into the female, with sterile gloves insert through urinary meatus:

a. 1 to 2 inches (2.5 to 5 cm).
b. 2 to 3 inches (5 to 7.5 cm).
c. 3 to 5 inches (7.5 to 12 cm).
d. 5 to 7 inches (12 to 17.5 cm).

7. Specimens of urine that are not taken directly to the laboratory are usually:

a. Refrigerated.
b. Discarded.
c. Sealed in a sterile container.
d. Shaken up.

8. The first step of the procedure for collecting a midstream urine specimen is:

a. Identify the patient by identification band.
b. Introduce yourself.
c. Collect supplies.
d. Read the physician's order.

9. When collecting a 24-hour urine specimen, post signs:

a. On the patient's door, bathroom door, and on the stool.
b. Near the bed, on the stool, and on the patient's door.
c. On the stool, near the bed, and on the wall.
d. On the patient's door, bathroom door, and near the patient's bed.

10. Bright red blood in the stool indicates that:

a. The blood is fresh and the site of the bleeding is in the upper GI tract.
b. The site of the bleeding is in the higher gastrointestinal tract.
c. The blood is fresh and the site of the bleeding is in the lower GI tract.
d. The blood is old and the site of bleeding is in the upper gastrointestinal tract.

11. The type of blood that can be found in the stool, but cannot be seen with the naked eye is called:

a. Occult blood.
b. Homocult.
c. Gross blood.
d. Edema.

12. Stool specimens are collected to determine the presence of:

a. Infection.
b. Bleeding.
c. Fats.
d. All of the above.

13. Stool specimens are collected to identify:

a. Ova.
b. Parasites.
c. Bacteria.
d. All of the above.

14. Sputum is:

a. A sample of fecal material.
b. Fluid from the uterus.
c. Fluid from the lungs.
d. Fluid from the mouth.

15. The patient who cannot produce sputum by himself must have the medical specialist nurse secure it by:

a. Pumping.
b. Suctioning.
c. Thrusting.
d. Catheterization.

Answers to Exercises for Lesson 4

1. d
2. d
3. c
4. b
5. b
6. b
7. a
8. d
9. d
10. c
11. a
12. d
13. d
14. c
15. b

 

David L. Heiserman, Editor

Copyright   SweetHaven Publishing Services
All Rights Reserved

Revised: June 06, 2015