About Lifelong Learning - Contact Us - DonateFree-Ed.Net Home   Bookmark and Share

 

 

 

 

Exercises for Lesson 3

1. The cleaning of a unit daily or in accordance with local standing operation procedure (SOP) is termed:

a. Terminal.
b. Concurrent.
c. Procedural.
d. Systematic.

2. The cleaning of a unit when the patient is discharged, is transferred, or dies, is termed:

a. Systematic.
b. Terminal.
c. Concurrent.
d. Procedural.

3. The equipment required to clean the patient's unit is assembled:

a. In the patient's room.
b. On the cleared bedside cabinet.
c. In the utility room.
d. At the nurses' station.

4. Any personal articles left by the patient should be turned in to the:

a. Head nurse.
b. Wardmaster.
c. Guardian or relative.
d. Legal authority.

5. The first steps of the procedure for cleaning a patient unit should be performed in the following order:

a. Assemble the equipment, clear the bedside cabinet, strip the bed, and clean the bed.
b. Clean the bedside cabinet, assemble the equipment, clean the bed, and strip the bed.
c. Clean the bedside cabinet, strip the bed, clean the bed, and assemble the equipment.
d. Clean the bed, strip the bed, clear the bedside cabinet, and assemble the equipment.

6. Make all beds in a nursing unit alike:

a. For beauty.
b. To satisfy the patients.
c. To please the nurse.
d. For uniformity of appearance.

7. When making beds, use good body mechanics, and make each movement:

a. Rapid.
b. Quiet.
c. Purposeful.
d. Dust free.

8. Including the daily allowance of clean linen, towel and washcloth, the following equipment is needed to make an unoccupied open bed:

a. Wash basin containing detergent-germicide solution, cleaning cloth, clothes hamper, and paper bag.
b. Cleaning cloth, sponge, paper bag, and washbasin.
c. Waxed or foil paper, washbasin, cleaning cloth, and disinfectant spray.
d. Washbasin, waxed paper or foil paper, cleaning cloth, and clothes hamper.

9. When preparing to make a bed, assemble the materials at the bedside, placing the clean linen on the chair in the order of use:

a. Sheets, blanket, spread, pillowcase, and pillow on top.
b. Spread, pillow, pillowcase, blanket, and sheets on top.
c. Pillow, pillowcase, spread, blanket, and sheets on top.
d. Blanket, spread, pillowcase, pillow, and sheets on top.

10. When making the bed, you should:

a. Go around the bed and miter all corners.
b. Go around the bed again and tuck the surplus sheet under the mattress.
c. Fold the blanket edge under the top sheet edge of the spread.
d. Complete one side before going to the other.

11. To miter the corner, during the second step of bed making, pick up a hanging side of a sheet about inches from the head of the mattress.

a. 12.
b. 15.
c. 18.
d. 24.

12. Tuck the hanging corner of the sheet under the mattress, holding your hands:

a. Palm up.
b. Palm down.
c. One up and one down.
d. Either way.

13. If it is necessary to protect the bottom sheet, add a standard laminated cotton protective sheet or:

a. A blanket.
b. A smooth and neat bed sheet.
c. A fitted sheet.
d. A rubber sheet.

14. Center the blanket with the edge approximately inches from the head edge of the mattress and the surplus at the foot.

a. 2
b. 4
c. 8
d. 16

15. When you are replacing the pillowcase and pillow, gather the open portion of the pillowcase:

a. To about midway the length of the pillowcase.
b. To the opposite end of the pillowcase.
c. About one-fourth the length of the pillowcase.
d. To three-fourths the length of the pillowcase.

16. Place the pillow neatly at the head of the bed:

a. With the open end of the case away from the door.
b. Having the open end of the case toward the door.
c. With approximately half of the pillow over the head of the blanket.
d. Having the excess pillowcase tucked under and facing the nearest wall.

17. When cleaning the patient unit, you should:

a. Turn the bed wheels outward and the crank handles inward.
b. Turn the bed wheels inward and the crank handles inward.
c. Turn the bed wheels inward and the crank handles outward.
d. Turn the bed wheels inward, the handles inward, and unlock the wheels.

18. The bed linen of the occupied bed is usually changed:

a. Prior to the cleansing bath.
b. Following the completion of the cleansing bath.
c. During the cleansing bath.
d. Immediately following the morning meal.

19. Precautions that should be taken when making the occupied bed include:

a. Prevent exposing the patient, always get help before moving the patient, and provide for his safety.
b. Proper handling of linen to prevent the possible spread of microorganisms, always seek help before moving the patient, and prevent exposing him.
c. Provide for the patient's safety, prevent exposing the patient, and handle linen properly to prevent spread of microorganisms.
d. Always get help to prevent dropping the patient, prevent the spreading of microorganisms, and prevent exposing the patient.

20. When it is necessary to replace the protective sheet:

a. It should be placed under the drawsheet.
b. It should be placed over the blanket.
c. It should be placed over the drawsheet.
d. It should be covered partially by the cotton drawsheet.

Answers to Exercises for Lesson 3

1. b
2. b
3. c
4. b
5. a
6. d
7. c
8. a
9. c
10. d
11. a
12. b
13. d
14. c
15. a
16. a
17. b
18. b
19. c
20. a

 

David L. Heiserman, Editor

Copyright   SweetHaven Publishing Services
All Rights Reserved

Revised: June 06, 2015