About Lifelong Learning - Contact Us - DonateFree-Ed.Net Home   Bookmark and Share

 

 

 

 

Exercises for Lesson 1

1. The sitz bath is given to:

a. Relieve tension or lower the body temperature.
b. Cleanse and aid in reducing inflammation of the perineal and anal areas.
c. Reduce muscle tension.
d. Assist in relieving muscle soreness and muscle spasm.

2. The cool water tub bath is given to:

a. Assist in relieving muscle spasm and muscle soreness.
b. Reduce muscle tension.
c. Relieve tension and lower the body temperature.
d. Reduce inflammation of the perineal and anal areas.

3. The warm water tub bath is given to:

a. Reduce muscle tension.
b. Assist in relieving muscle tension and muscle spasm.
c. Cleanse and aid in reducing inflammation.
d. Relieve tension and lower the body temperature.

4. The bed bath/partial bath is administered when the patient is either:

a. Confined to bed, must conserve energy, or is helpless.
b. Tired, must conserve energy, or is confined to bed.
c. Confined to bed, must get plenty of sleep, or is nervous.

5. You should change bath water when it becomes:

a. Cold, dirty, or excessively soapy.
b. Warm, excessively soapy, or dirty.
c. Extremely soapy, dirty, or too clear.
d. Dirty, old, or too cold.

6. During the procedure for giving a bed bath or partial bath, the first step of the process is to:

a. Introduce yourself and inform the patient of the procedure.
b. Prepare supplies and equipment.
c. Check the physician's orders.
d. Check the required personal toilet articles, and for clean linen available in the unit.

7. When cleaning the inner eye, it is important to remember to move the mittcloth in the direction:

a. From outer to inner canthus.
b. From top to bottom of eye.
c. From inner to outer canthus.

d. From bottom to top of eye.  When preparing to administer the bed bath/partial bath, the temperature of the water should be how many degrees Fahrenheit?

a. 100 to 105.
b. 110 to 115.
c. 115 to 120.
d. 120 to 125.

9. When soap can be used on the patient's face, it should be applied:

a. To the cloth, and then to the patient's face.
b. Directly to the patient's face, and wiped off with cloth.
c. In the water for a while, and then to the cloth.
d. Only to the ears and face, but not on neck.

10. When you administer the bed bath/partial bath, the first part of the body to be exposed is:

a. The upper limb.
b. The upper leg.
c. The abdomen.
d. The feet.

11. Which area of the body should not be exposed when washing the upper and lower limbs?

a. Genitalia.
b. Feet.
c. Thigh.
d. Stomach area.

12. A partial bath to the genitalia area is given by turning the patient:

a. On his back to the near side of the bed, and placing the towel under his hips.
b. On his side and far side of the bed, and placing the towel under his hips.
c. On his back to the far side of the bed, and placing the towel under his hips.
d. On his stomach to the far side of the bed, and placing the towel under his stomach.

13. To replace the pajama coat of a patient with an injured arm or shoulder, start replacing:

a. From the uninjured side.
b. From the far side.
c. From the near side.
d. From the injured side.

14. The towel bath is administered by the specialist when a patient is sick or confined to:

a. The hospital room.
b. Bed.
c. Ward.
d. The general hospital area.

15. When preparing the towel bath, the specialist should draw milliliters of water into the plastic container.

a. 1000.
b. 2000.
c. 3000.
d. 4000.

16. When the towel bath is completed, remove towel and:

a. Fold it for use later.
b. Dispose of it.
c. Place with soiled linens in laundry bag.
d. Send it directly to laundry.

17. Do not allow the patient to remain in the bath tub more than minutes.

a. 5.
b. 10.
c. 15.
d. 20.

18. The purpose of administering the tepid sponge bath is to:

a. Lower the patient's body temperature.
b. Raise the patient's body temperature.
c. Maintain the patient's body temperature.
d. Lower the patient's blood pressure.

19. When administering a tepid sponge bath, the step after checking the physician's orders is to:

a. Cover the patient with a blanket.
b. Provide privacy.
c. Explain and outline steps of procedures to the patient.
d. Prepare the equipment.

20. Caring for the hands and feet require filling the basin full of water at:

a. 90 to 100F.
b. 100 to 110F.
 c. 110 to 120F.
 d. 120 to 130F.

21. When you have finished caring for the hands and feet, you should:

a. Wash your hands.
b. Place soiled linens in laundry bag.
c. Clean all equipment and store.
d. Remove gloves and store them in proper container.

22. Eyeglasses made with glass lens may be cleaned by using:

a. Warm water and a soft dry cloth.
b. Special cleaning solutions and drying tissues.
c. Warm water and drying tissues.
d. Hot water and hot dry cloth.

23. The specialist should learn the routines for cleaning and caring for the patient's hearing aid, and determine if the patient can hear clearly with the aid by talking in

a tone of voice
a. Loud.
b. Moderate.
c. Normal.
d. Slow.

24. The patient receiving oxygen through the nasal cannula, or has a nasogastric tube should have the nares cleaned every hours.

a. 6.
b. 8
c. 10.
d. 12.

25. The meatal-catheter junction should be cleansed daily with soap and water, and the application of:

a. A hypochlorite solution.
b. A mild solution of hydroxide.
c. Water-soluble microbicidal ointment.
d. Alcohol swabs.

26. When caring for a patient with an indwelling catheter, the specialist should:

a. Use inverted drainage bags.
b. Elevate the bag above the level of the patient's bladder.
c. Use a sterile, closed-drainage system with disposable, clear plastic bag and connecting tubes.
d. Break the sterile continuity when removing the urine.

27. The backrub is usually administered:

a. Before the patient's bath.
b. After the patient's bath.
c. During the patient's bath.
d. When the patient is going to sleep.

28. The specialist will massage the patient's back for:

a. 1 minute.
b. 2 to 3 minutes.
c. 2 to 4 minutes.
d. 3 to 5 minutes.

29. The backrub is contraindicated (not given) if the patient has such conditions as:

a. Fractured ribs, burns, or high blood pressure.
b. Pulmonary embolism, heart condition, or open wounds.
c. Fractured ribs, burns, or open wounds.
d. Hypertension, dysrhythmias, or fractured ribs.

30. To administer a backrub, the specialist should first:

a. Explain to the patient what you are going to do.
b. Prepare the equipment.
c. Adjust bed height to working level.
d. Provide privacy and quiet environment.

31. Prior to moving to another task following the backrub, you should:

a. Lower the bed rail, and raise the side rail as needed.
b. Wash your hands.
c. Remove excess lubricant from patient's back.
d. Position the patient and make him comfortable.

32. The patient who can help himself during routine mouth care should:

a. Rinse the toothbrush thoroughly under running water and allow it to air dry.
b. Disinfect the toothbrush and place it in the cabinet.
c. Place the toothbrush in the cabinet and allow it to thoroughly dry before the next use.
d. Place the toothbrush in a glass of clean water when it is not in use.

33. The urinal or bedpan is provided anytime one is requested by the patient; in addition, it is usually offered:

a. Before meals and before visiting hours.
b. Before meals and after visiting hours.
c. After meals and after visiting hours.
d. After meals and before visiting hours.

Answers to Exercises for Lesson 1

1. b
2. c
3. a
4. a
5. a
6. c
7. c
8. b
9. a
10. a
11. a
12. a
13. d
14. b
15. b
16. c
17. d
18. a
19. c
20. b
21. d
22. a
23. c
24. b
25. c
26. c
27. b
28. d
29. c
30. a
31. b
32. a
33. a

 

David L. Heiserman, Editor

Copyright   SweetHaven Publishing Services
All Rights Reserved

Revised: June 06, 2015